Mijn eerste vos!

Een bericht over haken door op woensdag 22 juli 2015

Fibi de Vos

Tags: , , , , ,

De Duitse Lydia Tresselt ontwerpt niet alleen haakpatronen, maar is eerst en vooral illustrator en grafisch ontwerper. En daar komt heel wat moois van! Ze heeft een out-of-the-crochet-box thema bedacht voor de poppenserie Lalylala, waarop ze creatief varieert. Het grote, ronde hoofd staat ietwat sullig op een lijf lang met teletubbie-achtige heupen, lange, slungelige armen en korte stompige beentjes. In haar collectie zitten onder meer ontwerpen van een vos, een lam, een beer, een leeuw en een wasbeer. Maar Lydia waagt zich ook aan minder voor de handliggende figuren; een zeemeermin, een vampiervleermuis, een cactus, een rat en een vlieg.

Om te voorkomen dat ons huis straks vol staat met zelfgemaakte knuffels, grijp ik graag de gelegenheid aan om er een cadeau te doen. In dit geval aan een van mijn beste vriendinnetjes, die net een zoontje heeft gekregen. Een vos staat al lang op mijn lijstje, dus Fibi the Fox wordt het!

Fibi de Vos

Op zoek naar de juiste kleuren stuitte ik op het katoen van Drops Paris. Dit garen is dikker dan de aanbevolen dikte, die je haakt met 2,5 mm, want hiervoor wordt haaknaald 5 mm aangeraden. Ik heb er een van 4 mm gebruikt, om de pop steviger te maken. Uiteraard is hij desondanks een stuk groter geworden dan in het originele patroon. Maar voor een knuffel is dat helemaal niet erg.

Fibi de Vos

Voor dit project mocht ik ook een klein beetje breien; de okergele sjaal (origineel oudroze) heb ik een stuk langer gemaakt dan oorspronkelijk aangegeven, omdat de pop ook zo groot is uitgevallen.

Op het eerste gezicht zie je de achterkant van een patroon meestal niet. Des te leuker is de verrassing als er een mooie dikke pluimstaart achter de vos te voorschijn komt!

Fibi de Vos

Hoewel dit soort projecten steevast veel tijdrovender zijn dan ik vooraf denk dat het me kost, wil ik me nog wel een keer een Lalylala-pop op de hals halen. Bijvoorbeeld de vlieg. En dan houd ik ‘m misschien wel lekker zelf.

Fibi de Vos

Gerelateerde blog posts

  • Hoera! Nog een vrolijk ventje heeft het levenslicht gezien! Daar wilde ik natuurlijk graag wat voor maken. Het gebreide konijn is van de Purl Bee, een wolwinkel in New York die op haar website allerlei inspirerende projecten publiceert. Niet alleen om te breien, maar ze richt zich ook op onder meer haken, naaien, borduren en weven. Echt een…
  • Het liefst maak ik projecten op maat. Dus toen een lieve tante-in-spé mij vroeg een bijzonder kraamcadeautje voor haar zus te maken, deed ik dat met alle plezier. Het bleek een supergoede samenwerking, met een prachtig eindresultaat. De tante wist al precies wat ze wilde. Vol ideeën - de meeste gebaseerd op eigen ervaring -…
  • Dagelijks werk ik in een bouwkeet, tussen de rauwdouwers met het hart op de tong. Dat is een fijne plek om te zijn: what you see, is what you get. En die stoere buitenlaag brokkelt hoe langer hoe meer af, zeker wanneer het over baby's gaat. Een bijdehante bouwvakker, die altijd al lacht van oor tot oor, krijgt pas…