De bruid en de zeven bruidsmeisjes

Een bericht over naaien door op zaterdag 9 augustus 2014

14

Tags: , ,

Mijn lieve vriendinnetje is een maand geleden getrouwd. Al sinds kerst 2012 troffen de verloofden voorbereidingen voor hun sprookjeshuwelijk. Basisingrediënten: een prinsessenjurk, een hippe prins en een wit strand. Als kers op de taart wilde de bruid zeven bruidsmeisjes en ik mocht onze jurkjes maken! Wat een feest!

Op de Rotterdamse stoffenmarkt zochten we twee vrolijke bloemenpatronen uit, nog voor we besloten hadden over het model van de jurkjes. Inspiratie verzamelden we op Pinterest en langzaam maar zeker kregen de ideeën meer vorm. Korte jurkjes (net als de bruid), met een V-hals en zakken in de rok. Als basis nam ik een bestaand patroon van een jaren ’50 jurkje uit de Burda, dat ik naar wens zou aanpassen. Een aansluitend lijfje met een hoge taille en een rok die wijder valt door twee grove plooien aan de voor- en achterkant. Ik maakte als eerste mijn eigen jurkje, bij wijze van proefmodel.

De eerste passessie was bij het bruidspaar thuis in Den Haag. Daar nam ik – tussen al het geklets door – de maat op van alle meisjes. Maanden besteedde ik zoveel mogelijk vrije uren aan ‘de jurkjes’. We planden regelmatig doorpasavonden, zodat elke jurk het meisje als gegoten zou zitten. In een Whatsappgroep brachten we elkaar op de hoogte van de laatste ontwikkelingen; foto’s van dé bruidsjurk, pumps en andere accessoires – in de meest uiteenlopende kleuren – en updates van de passessies.

IMG_3465 kopie IMG_3794 kopie IMG_3930 kopie

IMG_3656 kopie DSC_0878 kopie IMG_4233 kopie

Op vrijdag 27 juni 2014 brak die mooiste dag aan. Tegen alle verwachtingen en vrees in was het stralend weer. Een zenuwachtige bruidegom en een dolblije bruid zeiden ‘ja!’ en ik mocht ook mijn handtekening onder hun liefde zetten. Een heerlijk feest volgde en de meisjes dansten de hele nacht in hun vrolijke jurkjes samen met hun lieve mannen.

Wil je meer foto’s zien van deze bruiloft? Kijk op de website van Wendy van Bree, de fotografe die deze dag subliem op de gevoelige plaat heeft vastgelegd.

7

12

13

Gerelateerde blog posts

  • Help! Ik heb (alweer) een nieuwe hobby! Ik spin! Het idee sluimerde al jaren, maar ik had wat extra aanmoediging nodig om serieus van start te gaan. Mijn moeder en mijn tante spinnen al jaren prachtig garen van allerhande schapenvachten, en sinds kort ook die van de alpaca. Het was een kwestie van tijd voor…
  • Joepie! Mijn plaatselijke walhalla is back in business! Haar wolwinkel Woool op het Westeinde heeft Pauline Kettlewood verruild voor een nieuw avontuur. Ze heeft hiervoor de handen ineen geslagen met Eloise de la Croix; samen runnen zij Cross & Woods Crafting Parlour. Ruim een half jaar was het een beetje behelpen in de Preview Store. Op een sfeerloze blauwe vloerbedekking en…
  • Dit is het begin van een nieuw jaar, maar ook van een nieuwe fase in mijn leven. We hebben namelijk ons eerste huis gekocht! Sinds een maand leven we in onze jaren ’30-benedenwoning, met glas-in-lood ramen, knusse doorkijkjes en een splinternieuwe houten vloer. ’s Winters kunnen we genieten van het bad en de houtkachel, ’s zomers…