Een kraamcadeau voor mijn maatje

Een bericht over naaien door op zaterdag 13 december 2014

Kraamcadeautje 1

Tags: , , , , ,

Een van mijn beste maatjes is vorige maand vader geworden. Wat een pret! Ik kreeg al menig beeldmateriaal toegestuurd als bewijs van zijn knappe zoontje, maar vandaag konden we eindelijk bij hen op kraambezoek.

Voor de gelegenheid maakte ik een dekentje van een heel fijn, groen ribfluweel, met allerlei dieren. Beren, vossen, konijnen en vogels; een heel bos vol. Deze naaide ik met diagonale stiksels op een witte fleece, om het dekentje zachter en steviger te maken. Om de rand, met afgeronde hoeken, zette ik een bies in dezelfde stof.

Kraamcadeautje 2

De bies deed ik ook om een super zachte, lichtgrijze handdoek, waarvan je er als jonge ouders natuurlijk genoeg hebt. Niet al te veel van de dieren, maar tóch een mooie set met de deken.

Kraamcadeautje 3

Als er een kindje in onze omgeving wordt geboren, hoort daar inmiddels standaard een labeldoekje bij. Het is een vierkant lapje, in dit geval van rode velours aan de ene kant en het ribfluweel aan de andere, met om de rand lusjes van bijpassende linten. Het schijnt dat kinderen deze lusjes heerlijk vinden.

Mijn moeder borduurde de naam van het ventje en zijn geboortedatum op het velours; dat is wat mij betreft een onmisbaar onderdeel van het labeldoekje geworden. Wil jij ook iemand zo’n persoonlijk labeldoekje cadeau doen? Dan moet je echt eens kijken op de blog van mama: Nutty Needles. Ze maakt er met alle liefde een voor je!

Kraamcadeautje 4

Tot slot breide ik een set babysokjes van een bol Zauberball. De wol heeft deze naam gekregen vanwege de veelheid van kleuren die in de bol zitten. Een toverbal, want je weet eigenlijk nooit precies wat je op je naalden krijgt, maar in dit geval kwam het opperbest uit. Groen, wit en rood werden de definitieve themakleuren.

Kraamcadeautje 5

Gerelateerde blog posts

  • Het liefst maak ik projecten op maat. Dus toen een lieve tante-in-spé mij vroeg een bijzonder kraamcadeautje voor haar zus te maken, deed ik dat met alle plezier. Het bleek een supergoede samenwerking, met een prachtig eindresultaat. De tante wist al precies wat ze wilde. Vol ideeën - de meeste gebaseerd op eigen ervaring -…
  • Al een hele tijd had ik het voornemen om kerstballen te breien. Want dat is tof! Of misschien vind ik kneuterigheid tof. Het is dit jaar van één kerstbal gekomen, maar hij smaakt naar meer… De foute gebreide kersttrui is inmiddels bij een groter publiek populair. Als ’ie met de hand gebreid is, vind ik…
  • Achter mijn ouderlijk huis ligt een schapenweide. Middenin die nieuwbouwwijk uit de jaren ’80 staat een handvol schapen te grazen. Af en toe slaat een ooi op hol door een niet (goed) aangelijnde hond en rent ze halsoverkop de vaart in. Twee sterke buurmannen trekken haar dan, met haar volgezogen vacht, op de kant. Ze…