Een gebreide muts uit Pompom

Een bericht over breien door op dinsdag 22 oktober 2013

Tags: , , ,

In eerste instantie vond ik het niet zo bijzonder, maar gelukkig heb ik het tijdschrift Pompom een tweede kans gegeven. Eerlijk gezegd viel mij aanvankelijk alleen de mooie vormgeving op; in het blad prijken prachtige foto’s en strak vormgegeven teksten. Het heeft een uitstraling die voelt als een frisse wind tussen de eeuwig gedateerde Nederlandse breitijdschriften. Maar is niet genoeg reden om € 12,- aan uit te geven, als je ’t mij vraagt.

De patronen zijn dat zeker wél. Op het eerste gezicht lijkt het blad vol te staan met eenvoudige modellen, maar bij nadere inspectie vallen vooral de slimme steken en originele vormen op. En het is zó fijn dat een gevorderde breier als ik van bijna elk patroon nog wat nieuws kan leren!

Om te beginnen heb ik me gewaagd aan de muts Ardvasar van Lucy Hague uit de herfsteditie van Pompom. Mijn lieve tante vroeg mij een muts voor haar te breien en dat wilde ik met veel liefde voor haar doen. Het vergde een avond ploeteren op het kabelpatroon samen met mijn moeder, maar daarna was ’t klusje gauw geklaard. En, zie hier het resultaat.

Het roze garen, een katoen/acryl-combinatie met subtiele pailletten, is overigens te koop bij Woool in Den Haag (Westeinde 61). En het tijdschrift Pompom ook!

(Model: Kim)