Een konijn voor Hein

Een bericht over breien door op woensdag 18 maart 2015

Tags: , , , , , ,

Hoera! Nog een vrolijk ventje heeft het levenslicht gezien! Daar wilde ik natuurlijk graag wat voor maken.

Het gebreide konijn is van de Purl Bee, een wolwinkel in New York die op haar website allerlei inspirerende projecten publiceert. Niet alleen om te breien, maar ze richt zich ook op onder meer haken, naaien, borduren en weven. Echt een aanrader om eens een kijkje te nemen voor iedereen die van maken houdt. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar maakideeën voor pasen? Op deze website vind je genoeg voorbeelden!

DSC_0023

Het konijn is gebreid in lichtblauwe merinowol van Rico Design (verkrijgbaar bij Woool). Voor de ogen heb ik uit grijs vilt kleine rondjes geknipt; knoopjes op het speelgoed zouden immers gevaarlijk kunnen zijn voor de baby. Het lijf is erg groot, maar de kleine kinderhandjes kunnen de oren makkelijk vastpakken. De onderkant is afgerond, zodat het konijn op een duikelaar lijkt. Als je het beweegt, rammelt het zachtjes; er zit een plastic ei in verstopt (zo eentje uit kauwgomballenautomaat) met daarin een paar houten kralen.

DSC_0032

Een knuffel alleen is niet genoeg, vind ik, dus ik heb een naamhanddoek voor Hein gemaakt. Aan de dikke lichtgrijze handdoek heb ik afgeronde hoeken geknipt, voor de afwisseling, maar ook omdat het een zachtere uitstraling geeft. Rondom naaide ik een bies van katoen, oranje met witte polkadots. Om de handdoek echt van hem te maken, knipte uit vilt ik kleine gekleurde letters en deze bevestigde ik met de hand met behulp van een grove festonsteek.

Een konijn voor Hein

En natuurlijk mag het labeldoekje, met zijn naam en geboortedatum, in het kraampakket niet ontbreken. Het blauwe velours steekt mooi af tegen het oranjegestippelde katoen, dat ik ook heb gebruikt voor de handdoek. De kleuren van de lintjes om het labeldoekje komen overeen met de letters op de handdoek; paars, groen, oranje en blauw. Zo is het een mooi setje!

DSC_0015

DSC_0007

De voorkant van het labeldoekje is geborduurd door Nutty Needles. Op haar website vind je nog veel meer kraamcadeautjes. Wil je ook een labeldoekje cadeau geven? Neem dan gerust contact met haar op!

Vind je het leuk wat ik maak? Volg mij op Facebook en laat van je horen!