Knit in Preview Store!

Een bericht over breien door op dinsdag 16 juni 2015

Tags: , , , , , , ,

Wie de online breicommunity volgt, kon het onmogelijk missen. Afgelopen zaterdag was het World Wide Knit in Public Day – Better living through stitching together! En hoewel ik nooit een excuus nodig heb om in het openbaar te breien, greep ik deze gelegenheid met beide handen aan. En waar kan dat beter dan bij Woool?

Ken je de kleine wolwinkel op het Westeinde nog? Er gaan veel makke schapen in een hok, maar wij pasten met een handvol breiers maar net in de winkel voor de workshop Gauge. Sinds een paar maanden huizen Pauline en Eloise een paar deuren verderop, in het oude Van Stockum-magazijn. Honderd vierkante meter hebben zij daar tot hun beschikking om hun wildste woldromen uit te laten komen. De komende maanden gebruiken de dames om de inrichting helemaal naar hun zin te maken, maar de Preview Store is al geopend.

Knit in Preview Store  Knit in Preview Store

Knit in Preview Store  Knit in Preview Store

Knit in Preview Store  Knit in Preview Store

Knit in Preview Store  Knit in Preview Store

In het najaar barst het feest pas echt los, met een nieuwe naam en een breder aanbod van garen en workshops. En dan beperken ze zich niet meer tot breien en haken alleen. Straks kun je er bijvoorbeeld terecht voor exclusieve textiel en veelbelovende naailessen. Het blijft een specialistische winkel, maar met veel meer keus voor verfijnd handwerk.

Knit in Preview Store  Knit in Preview Store

Toch heb ik het vermoeden dat breien de core business blijft. En dat is serious business. Dit selecte gezelschap van vrouwen ziet breien niet als een hobby, maar als een way of life. Alle soorten garen en steken worden tegen het licht gehouden, geswatcht en weer uitgehaald. Alleen het beste is goed genoeg. Deze breiers praten erover alsof het een wetenschap is. Pauline durft zelfs de vergelijking te maken met programmeren, ‘Breien is immers ook een binaire code: knit & purl’.

Klinkt deze filosofie jou als muziek in jouw oren? Haast je dan naar Woool – the Preview Store op het Westeinde 73 in Den Haag! En als je gewoon van wol houdt natuurlijk ook.

Knit in Preview Store  Knit in Preview Store
Knit in Preview Store  Knit in Preview Store