Terug in de spotlights: De gele sjaal

Een bericht over breien door op vrijdag 28 november 2014

Tags: , , , ,

Langzaam maar zeker woel ik me steeds dieper in mijn grote avontuur, Fox & Crow. Ik krijg regelmatig reacties op mijn werk, op de teksten en de foto’s… Vooral op de foto van de gele sjaal die in de slider op de homepage stond, komt heel veel respons.

Ik zou willen dat die van mijn hand was, maar dat is niet zo. Vlak voordat ik begon, kwam een bevriende fotograaf Chris Regtop bij mij thuis langs om een paar items voor de website te fotograferen. Prachtige beelden leverde dat op. Wat een mooie start! Behalve de chique foto’s kreeg ik van Chris waardevolle tips over fotografie. Met elke shoot leer ik weer bij. En deze week heb ik eindelijk een nieuwe lens voor mijn camera gekocht. To be continued. :o)

Sinds vorige week heeft de site een nieuwe indeling en daardoor zijn deze foto’s uit de spotlights van de startpagina verdwenen. Daarom wil ik ze toch nog eens belichten. Niet alleen omdat Chris zulke mooie foto’s heeft gemaakt, maar ook omdat ik uitgebreider aandacht wil besteden aan deze ‘oude’ items. Zo komen ze weer tot hun recht. Natuurlijk begin ik bij dé gele sjaal.

Deze sjaal is gebreid volgens het patroon Ginkgo Shoulderette Shawl van Maggie Magali. Als niet het mooiste patroon, dan is het volgens mij toch zeker één van de mooiste gratis patronen op Ravelry. En ik ben niet de enige die dat vindt, want dit patroon heeft op het brei- en haakplatform al bijna 15.000 likes gekregen. Toch lijkt deze ontwerpster een one-day-fly, want ze publiceerde slechts één ander patroon op Ravelry en dat mocht maar 250 likes ontvangen.

Was het een lucky shot? Kan wel zijn, maar dat maakt Maggie’s Ginkgo niet minder mooi. Het is een driehoekige sjaal, die grotendeels in tricotsteek is gebreid en waar alleen aan de randen bladvormige figuren prijken. Deze gele variant heb ik precies volgens het patroon gemaakt. Maar in het afgelopen jaar heb ik het nóg twee keer gebruikt, maar dan voor veel grotere sjaals. Beide keren rekende ik precies uit op hoeveel steken ik uit moest komen, om alle blaadjes te kunnen breien.

In al zijn eenvoud is dit écht een geslaagd patroon. Het enige dat je nog nodig hebt is een zorgvuldig gekozen garen. En iemand die deze sjaal voor je breit.