Een kraamcadeau voor mijn maatje

Een bericht over naaien door op zaterdag 13 december 2014

Tags: , , , , ,

Een van mijn beste maatjes is vorige maand vader geworden. Wat een pret! Ik kreeg al menig beeldmateriaal toegestuurd als bewijs van zijn knappe zoontje, maar vandaag konden we eindelijk bij hen op kraambezoek.

Voor de gelegenheid maakte ik een dekentje van een heel fijn, groen ribfluweel, met allerlei dieren. Beren, vossen, konijnen en vogels; een heel bos vol. Deze naaide ik met diagonale stiksels op een witte fleece, om het dekentje zachter en steviger te maken. Om de rand, met afgeronde hoeken, zette ik een bies in dezelfde stof.

Kraamcadeautje 2

De bies deed ik ook om een super zachte, lichtgrijze handdoek, waarvan je er als jonge ouders natuurlijk genoeg hebt. Niet al te veel van de dieren, maar tóch een mooie set met de deken.

Kraamcadeautje 3

Als er een kindje in onze omgeving wordt geboren, hoort daar inmiddels standaard een labeldoekje bij. Het is een vierkant lapje, in dit geval van rode velours aan de ene kant en het ribfluweel aan de andere, met om de rand lusjes van bijpassende linten. Het schijnt dat kinderen deze lusjes heerlijk vinden.

Mijn moeder borduurde de naam van het ventje en zijn geboortedatum op het velours; dat is wat mij betreft een onmisbaar onderdeel van het labeldoekje geworden. Wil jij ook iemand zo’n persoonlijk labeldoekje cadeau doen? Dan moet je echt eens kijken op de blog van mama: Nutty Needles. Ze maakt er met alle liefde een voor je!

Kraamcadeautje 4

Tot slot breide ik een set babysokjes van een bol Zauberball. De wol heeft deze naam gekregen vanwege de veelheid van kleuren die in de bol zitten. Een toverbal, want je weet eigenlijk nooit precies wat je op je naalden krijgt, maar in dit geval kwam het opperbest uit. Groen, wit en rood werden de definitieve themakleuren.

Kraamcadeautje 5