Vier breiwinkels in New York City

Een bericht over breien door op maandag 5 oktober 2015

Tags: , , ,

Ik prijs mezelf gelukkig met een heel toffe wolwinkel in mijn eigen stad, Den Haag. Als ik eens wat anders wil, moet ik eigenlijk de stad uit, bijvoorbeeld naar Rotterdam, Leiden of Amsterdam. Online wol bestellen kan altijd, maar dat doe ik liever niet als ik het merk of de kleur nog nooit in het echt gezien, gevoeld en (hmm) geroken heb.

Tijdens de voorpret van onze vakantie naar New York ontdekte ik dat alleen Manhattan al veertien breiwinkels rijk is. Mijn breibelletjes gingen natuurlijk direct rinkelen! Wat een weelde!! Eén luxeprobleem; ik moest kiezen welke ik het liefst wilde zien, want alle veertien winkels bezoeken zou te gortig worden. Deze vier kwamen door de eerste selectie.

1. Purl Soho – 459 Broome Street

2015 New York City 191

Purl Soho is de friste, opgeruimdste breiwinkel die ik ooit heb gezien. Ik kende de winkel al, omdat ze een uitgebreide website met patronen hebben, The Purl Bee. Daarvan heb ik er één al eens gebruikt. Behalve een uitgebreid assortiment luxe garens, hebben ze een mooie textielcollectie. De verkopers zijn heel erg behulpzaam en schuwen niet om je een uurtje aan de praat te houden over de wonderlijke wereld die breien heet.

 

2. Lion Brand Yarn Studio – 34 West 13th Street

2015 New York City 246

Het New Yorkse Lion Brand is een echt familiebedrijf en bestaat al 135 jaar; dat gegeven alleen is al een reden om in hun Yarn Studio te spieken. Het aanbod van garen vind ik een beetje eenzijdig, want deze winkel verkoopt voornamelijk acryl (uitzonderingen – zoals op de foto – daargelaten). Toch is de winkel echt een aanrader; het aanbod aan workshops is erg groot en je kunt er ook zelf allerlei garens uitproberen. Hier ben je makkelijk een halve middag zoet.

 

3. Knitty City – 208 West 79th Street

2015 New York City 680

Zo netjes als Purl Soho, zo rommelig is de winkel van Knitty City. Als in een bijenkorf zoemen breiers en verkopers in de pijpenla rond tussen het enórme, prachtige aanbod aan garen. Het is onmogelijk om hier alles te zien, maar ik heb mijn best gedaan. Eén van de verkoopsters is de Nederlandse Nancy Ricci, met een eigen blog Getting Purly With It. Ook zij nam uitgebreid de tijd om ons van allerlei tips & trics te voorzien. Daar hou ik van!

 

4. The Yarn Company – 2274 Broadway, Suite 1C

2015 New York City 655

Vanaf de straat geloof je bijna niet dat hier op één hoog een wolwinkel huist. Maar loop deze deur vooral niet voorbij, want ook het aanbod van The Yarn Company is schitterend. Met diverse lokale spinners maakt de winkel deals voor exclusieve garens die alleen hier verkrijgbaar zijn. Ook hier ligt een aantal mooie katoenen lappen en er is een klein wandje vol met vrolijke knopen, om je project af te maken.

Wil je meer weten over deze winkels? Houd dit blog dan goed in de gaten!