Een kaartje om te knuffelen

Een bericht over haken door op maandag 28 september 2015

Tags: , , , , , , ,

Oh, die fijne Hollandse traditie van geboortekaartjes! Ook al zijn we op de hoogte van een geboorte vanaf dat het vruchtwater gebroken is, we liggen op de deurmat te wachten tot die officiële aankondiging door de brievenbus vliegt.

Een custom made kaartje is toch wel het summum. En als je zus een grafisch ontwerper is, val je met je neus in de boter. Dit kaartje ontwierp Femke voor haar kleine neefje Daan Fedde (vernoemd naar zijn tante). Het gezichtje van een konijn, de aanzet van de flaporen en een snuitje met een rood hart: <3

Screen Shot 2015-05-07 at 15.33.41

Femke vond mij in het wild op internet en vroeg mij een cadeau te maken voor het kleine ventje. Vol ideeën stuurde zij een voorstel, maar ze gaf mij vervolgens de vrije hand om het project zelf in te vullen. Ik vond het leuk zo dicht mogelijk bij het ontwerp van het kaartje te blijven, zodat je de oorsprong in één oogopslag herkent.

De voorkant van het kussen is gehaakt met wit garen van MyBoshi, een mengsel van merinowol en acryl. Met ‘wolkenblauw’ borduurde ik de ogen en de snuit; het neusje deed ik met een restje knalrood katoen. De flaporen – waarvan je maar een klein stukje op het kaartje ziet – konden natuurlijk niet ontbreken; de witte oren werkte ik rondom af met blauwe vasten.

Voor de achterkant had Femke een paar speciale verzoekjes. Het liefste wilde ze die in wit leer, want ‘leer is stoer, en we zijn een stoere familie’. Daar kan ik me helemaal in vinden! En het kleine pluimstaartje op de achterkant van de kaart moest ook terugkomen op het kussen. In het kader van de ‘stoerheid’ heb ik een overdreven grote staart gemaakt met een dikke blauwe pompoen. Ten slotte maakte ik het kussen af met een geborduurde ‘F’, dat verwijst naar Fedde & Femke. En dat Fox & Crow met dezelfde letter begint, is een mooi toeval.

DSC_0129

DSC_0132

Dit konijn is al mijn derde kaartjesproject. Wat zou jij willen (laten) maken van een geboortekaartje?