Mijn eerste vos!

Een bericht over haken door op woensdag 22 juli 2015

Tags: , , , , ,

De Duitse Lydia Tresselt ontwerpt niet alleen haakpatronen, maar is eerst en vooral illustrator en grafisch ontwerper. En daar komt heel wat moois van! Ze heeft een out-of-the-crochet-box thema bedacht voor de poppenserie Lalylala, waarop ze creatief varieert. Het grote, ronde hoofd staat ietwat sullig op een lijf lang met teletubbie-achtige heupen, lange, slungelige armen en korte stompige beentjes. In haar collectie zitten onder meer ontwerpen van een vos, een lam, een beer, een leeuw en een wasbeer. Maar Lydia waagt zich ook aan minder voor de handliggende figuren; een zeemeermin, een vampiervleermuis, een cactus, een rat en een vlieg.

Om te voorkomen dat ons huis straks vol staat met zelfgemaakte knuffels, grijp ik graag de gelegenheid aan om er een cadeau te doen. In dit geval aan een van mijn beste vriendinnetjes, die net een zoontje heeft gekregen. Een vos staat al lang op mijn lijstje, dus Fibi the Fox wordt het!

Fibi de Vos

Op zoek naar de juiste kleuren stuitte ik op het katoen van Drops Paris. Dit garen is dikker dan de aanbevolen dikte, die je haakt met 2,5 mm, want hiervoor wordt haaknaald 5 mm aangeraden. Ik heb er een van 4 mm gebruikt, om de pop steviger te maken. Uiteraard is hij desondanks een stuk groter geworden dan in het originele patroon. Maar voor een knuffel is dat helemaal niet erg.

Fibi de Vos

Voor dit project mocht ik ook een klein beetje breien; de okergele sjaal (origineel oudroze) heb ik een stuk langer gemaakt dan oorspronkelijk aangegeven, omdat de pop ook zo groot is uitgevallen.

Op het eerste gezicht zie je de achterkant van een patroon meestal niet. Des te leuker is de verrassing als er een mooie dikke pluimstaart achter de vos te voorschijn komt!

Fibi de Vos

Hoewel dit soort projecten steevast veel tijdrovender zijn dan ik vooraf denk dat het me kost, wil ik me nog wel een keer een Lalylala-pop op de hals halen. Bijvoorbeeld de vlieg. En dan houd ik ‘m misschien wel lekker zelf.

Fibi de Vos