Baby blues

Een bericht over naaien door op maandag 10 november 2014

Tags: , , , , , ,

Het liefst maak ik projecten op maat. Dus toen een lieve tante-in-spé mij vroeg een bijzonder kraamcadeautje voor haar zus te maken, deed ik dat met alle plezier. Het bleek een supergoede samenwerking, met een prachtig eindresultaat.

De tante wist al precies wat ze wilde. Vol ideeën – de meeste gebaseerd op eigen ervaring – kwam ze bij mij met twee lappen stof, een handdoek en verschillende linten. Het moest een lakentje worden, met een dikke gewafelde onderkant en een vrolijke katoenen bovenkant. In de hoek wilde ze lusjes van de linten, geïnspireerd op de populaire labeldoekjes voor baby’s. De handdoek maakte ik een bijpassende badcape, met een bies van het lakenstofje. Zo werd het een mooie, blauwe set voor haar pasgeboren neefje.

Baby blues_002

Baby blues_003

De meeste badcapes die ik ken, zijn diagonaal, met in de hoek een ‘mutsje’ voor het hoofd van de baby. Inderdaad, van de báby, want binnen een jaar zijn de kinderen wel zo’n beetje uit deze badcapes gegroeid. De tante kwam met een ‘rechte’ badcape op de proppen, waarbij de capuchon aan de rechte kant is vastgemaakt. Deze is nog steeds groot genoeg voor haar tweejarige zoontje. Mooi idee, toch?

Baby blues_004

Het allermooiste aan deze opdracht vind ik niet het resultaat, maar het enthousiasme van de tante. Ze vindt het persoonlijke cadeau zo geslaagd, dat ze nu zelf ook aan de slag gaat. Voor haar verjaardag vroeg ze een naaimachine en vanavond krijgt ze van mij haar eerste naailes. En dat is voor mij ook een primeur.

Baby blues_006

Baby blues_001

Wil jij ook een beetje hulp bij een klus? Stuur me gauw een berichtje!