De beloftes van 2016

Een algemeen bericht door op zondag 3 januari 2016

Dit is het begin van een nieuw jaar, maar ook van een nieuwe fase in mijn leven. We hebben namelijk ons eerste huis gekocht! Sinds een maand leven we in onze jaren ’30-benedenwoning, met glas-in-lood ramen, knusse doorkijkjes en een splinternieuwe houten vloer. ’s Winters kunnen we genieten van het bad en de houtkachel, ’s zomers van onze (best wel grote) tuin. De fijne ruimtes vragen om nóg meer plannen.

Zo wil ik zelf vouwgordijnen gaan maken en ga ik me uitleven op het weefgetouw dat ik van mijn tante heb gekregen; we hebben er nu immers de ruimte voor! Handwerk blijft mijn grote liefde, maar ik wil ook af en toe een blog wijden aan andere dingen die ik maak. We bakken namelijk ons eigen brood, maken zelf vloeibaar wasmiddel en willen vanaf het voorjaar groenten kweken in de moestuin. Alles wat we niet kant en klaar in de winkel kopen, maar zelf ‘maken’, vind ik fascinerend en wil ik graag met jullie delen.

Maar ik blijf heus wel bij mijn leest. Voor alle baby’s die op komst zijn, staan er weer genoeg kraamcadeautjes op de rol. Ik ben ook bezig met een aantal projecten voor mezelf, zoals Northdale, een fair isle-trui van Gudrun Johnston. Maar ik wil ook in 2016 weer patronen gaan schrijven en ik broed al een tijdje op het idee om instructievideo’s te maken bij mijn projecten. Ook ga ik door met het reviewen van wolwinkels en ben ik van plan om mooi breiboeken onder de loep te nemen op mijn blog.

Kortom, 2016 belooft veel moois. Ik zit bomvol plannen! Het is een kwestie van minder twijfelen en meer dóen. Meer maken en meer delen. En misschien ook wat meer aansteken. Wat ga jij maken in 2016?